שימוש ברגליים
הרגליים משמשות אותנו לתנועה ולתמיכה.
תחילה לתינוק אין קשר עין עם רגליו, ומודעותו אליהן היא מעטה. ככל שהמודעות אל הרגליים תגדל, כך הן ישמשו אותו ביתר יעילות.


בסביבות גיל ארבעה חודשים, כשהתינוק על גבו, הוא מסוגל להרים את רגליו לטווח ראייה, ולהושיט את ידיו ולאחוז בהן, וכך ליצור קשר של עין- יד- רגל. בהמשך הוא יוכל להכניס את אצבעות רגליו אל פיו, ולחוש בהן בלשונו ובשפתיו, שזהו קשר של עין- יד- רגל- פה. הקשר בין החלק התחתון של גופו עם החלק העליון הוא שלב חשוב בהתפתחותו של התינוק, ויאפשר שימוש יותר משולב ויעיל בין פלג הגוף התחתון לעליון.

הרגליים משמשות את התינוק בהעברות משקל כשהוא מתהפך, בתמיכה בהרמת האגן כשהוא שוכב על הגב ועל הבטן, בתמיכה ודחיפה לצורך זחילה, למשען ולהעברות משקל בצורות ישיבה שונות, ולבסוף הן יתמכו בו וידחפו אותו לעמידה, לתנועות ההליכה, הריצה, הקפיצה, הבעיטה וכו'.מספר הצעות ליצירת מודעות לרגליים ושימוש בהן:
• נטפח קלות על הרגליים לאורכן, וכן על כפות הרגליים, ניצור מגע עמוק כשנעטוף ונחפון את שריר השוק. נפעיל את המפרקים של הירכיים, הברכיים, הקרסוליים, כפות הרגליים והאצבעות. (פירוט נוסף במאמר על הרמת הראש).
• כשהתינוק על גבו, ורגליו כפופות ועומדות, נצמיד את כפות רגליו לרצפה. תוך פרק זמן מסוים הוא יתרגם את הלחץ על כפות רגליו להשענות עליהן, כתוצאה מכך האגן יתרומם, ותוך דחיפה מכפות הרגליים תיווצר זחילה על הגב (ראה וידאו 1).
