top of page

השמעת מוזיקה ושירי ערש עוזרת לפגים שנולדו בטרם עת

מוזיקה, ובמיוחד שירי ערש, מעניקים יתרונות בריאותיים לתינוקות הפגיעים ביותר – הפגים, התינוקות שנולדו טרם זמנם ומטופלים ביחידות טיפול נמרץ בפגיות, כך נטען במחקר חדש.

ממצאים שפורסמו בכתב העת "רפואת ילדים" ב- 15.4.2013 מגלים שתינוקות שנולדו לפני הזמן שמקשיבים למוזיקה מפגינים שיפורים בקצב הלב ובנשימה.

קבוצת חוקרים שבוחנת השפעת טיפולי מוזיקה על התפתחות תינוקות, מהמרכז הרפואי בית ישראל שבניו-יורק שבארה"ב, מצאה שמוזיקה חיה שמותאמת לקצב הלב והנשימה של הפג משפרת את דפוסי השינה והאכילה שלו. בנוסף לכך מצאו החוקרים ששירי ערש שנבחרו על-ידי ההורים נתגלו כמחזקים ומעצימים את הקשר בין התינוקות להוריהם.

במחקר זה נבדקו 272 פגים במחלקות טיפול נמרץ בפגיות ב- 11 בתי חולים שונים. החוקרים בחנו השפעות של שלושה סוגי טיפולי מוזיקה בפגים. התינוקות שנבדקו נולדו קרוב לשבוע ה- 32 להריון או חוו מצוקה נשימתית בזמן הלידה.

מטפלים מוסמכים במוזיקה השתמשו באביזרים שמפיקים קולות דופק תוך רחמיים ומתאימים אותם לדופק הפגים ולדפוסי הנשימה שלהם, והשמיעו אותם לפגים שלוש פעמים בשבוע במשך שבועיים.

המטפלים וההורים שרו לפגים שירי ערש לפי בחירת ההורים.

תינוקות שנחשפו לטיפולים במוזיקה חוו השפעות בריאות חיוביות כמו דפוסי אכילה ושינה משופרים. תינוקות שנחשפו לקולות דופק תוך רחמיים חוו רמות חמצן משופרות בדם ומצבי רגיעה.

פגים מוגדרים כתינוקות שנולדו לפני השבוע ה- 37 להריון. ילודים אלה הם, בדרך כלל, בעלי שיעור גבוה יותר של הסיבוכים הבאים:

  • חוסרים חושיים.

  • מחלות נשימה.

  • שיתוק מוחין.

  • קשיי לימוד.

ג'ואן לואי, שהובילה את המחקר, אומרת: "יש המולה רבה בפגיות, לפעמים גם מושמעים שירי ערש מוקלטים בחלל הפגייה. מה שאנחנו אומרים הוא שהכוח הטיפולי נמצא בקולם של ההורים ובמוזיקה המיוחדת שמותאמת לדופק ולנשימה של הפגים".

bottom of page